La ofertă

Sisteme de climatizare eficiente

Introducere

In ultimul timp, au aparut tot felul de sisteme de climatizare, alternative la aparatele clasice. Acestea au performante superioare si sunt menite sa maximizeze gradul dumneavoastra de confort, reducand consumul energetic. Ei bine, sfatul nostru este va informati foarte bine inainte de achizitionarea unei astfel de tehnologii pentru a nu va trezi ca ati cheltuit o gramada de bani si sistemul respectiv nu face fata nevoilor voastre.

Criterii de selectie

sisteme de climatizare

Care sun principalele caracteristici care trebuiesc analizate, in momentul achizitionarii unui sistem de climatizare?

1. Capacitatea de modificare a temperaturii ambientale, cel mai adesea exprimata in BTU. Aceasta este caracteristica, in special aparatelor de aer conditionat. Pentru sistemele de incalzire, cel mai adesea, este specificata suprafata maxima pe care o pot deservi fara probleme, in mp, sau volumul de aer, in mc.

2. Consumul energetic. Pentru aceasta caracteristica, de obicei, sunt specificate clasele din tabelul energetic. Etalonul superior este reprezentat de clasa A, insa, in prezent, datorita evolutiei foarte rapide a tehnologiei, putem vorbi de clase energetice de pana la A+++. Spre exemplu, pentru un consum redus, aparatele de aer conditionat trebuie sa fie dotate cu Inverter, semineele electrice cu tehnologie 3D iar centralele termice sa fie in condensare.

3. Emisiile poluante. In prezent, au aparut tot felul de filtre performante pentru sistemele de climatizare. Acestea opresc pe langa praf si poluare, bacterii, virusuri si alergeni. Astfel de filtre sunt intalnite, in special, la aparatele de aer conditionat. Pentru centrale termice, sunt specificate emisiile de noxe, acestea fiind oricum evacuate in exterior. Semineele electrice si majoritatea aparatelor de incalzire ambientala nu elimina niciun fel de noxe.

4. Siguranta. Aici trebuie avuta grija, in special, cu sistemele de incalzire. In cazul in care functioneaza pe baza unei resurse inflamabile cum este gazul, acestea au nevoie de sigurante speciale, care difera in functie de fiecare aparat.

5. Pretul. Noi va sfatuim sa fiti foarte atent atunci cand cumparati un sistem de climatizare, costul acestora nefiind deloc de neglijat. Astfel puteti face economii importante, chiar si de cateva mii de lei.

Indrumarea noastra

Recent, am descoperit un site de review-uri bine documentat despre majoritatea sistemelor de climatizare, disponibile pe piata la ora actuala. Cel mai important lucru este faptul ca cei de la ClimatizareIeftina.ro puncteaza foarte obiectiv atat punctele forte cat si minusurile sistemelor. In acelasi timp va indruma catre preturi accesibile, prezentandu-va toate beneficiile de care trebuie sa profitati, cumparand instalatii de climatizare de la sursa resepctiva.

Search