Bucataria lui Tom Kitchin

0
Posted November 24, 2014 by Radu Fusea in Blog
tom kitchin

Tom Kitchin

Pentru cine nu il cunoaste inca pe Tom Kitchin, o sa-i fac o scurta descriere in cele ce urmeaza. Specialist in bucataria britanica moderna, scolit in tehnicile de gatit frantuzesti, alaturi de cei mai mari bucatari din lume, este cel mai tanar bucatar care a primit o stea Michelin, la doar 29 de ani. Poate va intrebati ce inseamna stelele Michelin si de ce sunt atat de ravnite de bucatarii din intreaga lume.

Scurta istorie a ghidului Michelin.

ghid michelin

ghid michelin

Prima editie a acestui ghid a fost publicata in anul 1900. La inceput, a avut forma unei brosuri informative pentru soferii ce traversau Franta, cu privire la o gama larga de utilitati esentiale, cum ar fi: furnizorii de combustibil, service-urile auto, locurile de cazare, locurile unde puteau lua masa, si altele. La inceputul anului 30′ s-a trecut la notarea restaurantelor cu stele. Mai intai a celor din Franta si ulterior a celor din alte state europene. Semnificatia acestor stele este urmatoarea: trei stele inseamna „merita sa calatoresti pana la ele”, doua stele – „merita sa ocolesti pentru a ajunge la ele”, iar cele cu o stea sunt considerate „interesante”. Aceste distinctii sunt acordate de inspectorii Michelin, a caror identitate este stric secreta, prin inspectii repetate. Decernarea stelelor se face in cadrul unei ceremonii extrem de fastuase si este un moment asteptat cu sufletul la gura de intreaga industrie. In concluzie, steaua Michelin reprezinta cea mai inalta distinctie ce poate fi primita de un restaurant.

Scurta vizita in bucataria familiei Kitchin

Electrolux_Articole_Kitchen_Tom_Kitchin

Electrolux_Articole_Tom_Kitchin

Avand in vedere ca acesta este un site ce doreste sa informeze cu privire la diversele brand-uri de incorporabile, poate sunteti curiosi sa aflati ce produse folosesc expertii in domeniu. Cei de la Electrolux au ramas placut surprinsi sa gaseasca o gama diversificata din propriile produse in bucataria celebrului bucatar. Tom le-a facut si o demonstratie, aratandu-le le ce nivel pot fi exploatate produsele brand-ului. A ales sa dezvaluie secretul fazanului  perfect gătit, utilizând aburul şi aparatul Sous Vide pentru a obţine gusturi şi texturi ademenitoare. El a optat pentru cuptorul SousVide CombiSteam şi aparatul de vidare SousVide pentru a intensifica aromele fazanului şi ale legumelor de iarnă. De asemenea, Tom şi-a folosit plita cu inductie pentru a rumeni carnea şi legumele sezoniere. Gătitul cu inducţie permite un control mai precis asupra temperaturii, cu comenzile cu butoane culisante. În plus, este mai sigur, deoarece încălzeşte numai zona de sub tigaie şi se răceşte mai rapid decât plitele pe gaz sau cele electrice.

The Kitchin este doar unul din numeroasele restaurante prestigioase ce utilizeaza brand-ul Electrolux. Acesta este prezent in peste jumatate din restaurantele cu stele Michelin din Europa.

Gama de produse Electrolux, la cele mai bune preturi, cu transport gratuit, o gasiti aici -> Click!


Despre autor

Radu Fusea


0 Comments



Fii primul care lasa o recenzie


Lasa un raspuns

(obligatoriu)