La ofertă

Top 15 Cele Mai Bune Plite Incorporabile: Cele Mai Bune Opțiuni De Pe Piață

Dacă ești un bucătar pasionat sau o gospodină pricepută, știi că plita este inima bucătăriei tale. De aceea, nu trebuie să faci niciun compromis când vine vorba de alegerea celei mai bune plite. 

O plită incorporabilă de calitate poate face diferența dintre un preparat mediocru și unul extraordinar. Și totuși, reține că atunci când vine vorba de o plită incorporabilă, nu este doar despre performanță – o plită care arată și se simte bine poate adăuga o notă de frumusețe și stil bucătăriei tale, oferind un sentiment de împlinire și mândrie. 

Așadar, am pregătit pentru tine un top cu cele mai bune 15 plite incorporabile, selectate cu grijă din sute de opțiuni disponibile pe piață. Indiferent dacă preferi o plită pe gaz, electrică sau cu inducție, că îți dorești funcții inteligente sau nu, am luat în considerare toate criteriile importante pentru a-ți oferi cele mai bune opțiuni. 

Criterii De Selecție 

În căutarea unei plite incorporabile potrivite pentru bucătăria ta, există o serie de criterii importante pe care trebuie să le iei în considerare. Prin evaluarea fiecărui criteriu în parte, vei putea să iei cea mai bună decizie în ceea ce privește alegerea plitei incorporabile care să corespundă nevoilor tale.  

Pentru a-ți veni în ajutor, am creat un set de criterii de selecție pe care ar trebui să le ai în vedere și pe baza cărora ne-am construit și noi acest top cu cele mai bune plite incorporabile: 

 1. Puterea și controlul căldurii
 • S-a verificat gama de puteri disponibile pe plita incorporabilă. 
 • S-a verificat dacă există cel puțin una sau două zone cu putere ridicată pentru încălzire rapidă. 
 • S-a verificat dacă acestea sunt ușor de utilizat pentru reglarea temperaturii. 
 1. Eficiența energetică
 • S-a verificat și avut în vedere clasificarea energetică a plitei incorporabile. 
 • S-au verificat funcțiile de economisire a energiei, precum cele din modul de stand-by sau opțiunile de ajustare a temperaturii. 
 1. Siguranța
 • S-a verificat dacă plita are senzori de flacără sau supape de siguranță. 
 • Ne-am asigurat că butoanele de control sunt amplasate într-un loc accesibil și nu pot fi declanșate accidental. 
 • S-au avut în vedere și detalii legate de materialele utilizate pentru a verifica dacă sunt rezistente la căldură și la uzură. 
 1. Ușurința de curățare
 • S-au verificat suprafețele disponibile (pentru ca acestea să fie ușor de curățat). 
 • Am luat în considerare și funcțiile de auto-curățare, cum ar fi cele cu aburi sau cele cu ciclu de curățare. 
 • S-a verificat dacă grilajele pot fi îndepărtate ușor pentru curățare. 
 1. Dimensiunea și design-ul
 • Am avut în vedere  ca design-ul să fie unul care s-ar putea plia cam pe orice tip de bucătărie. 
 • Dimensiunea să fie potrivită pentru o bucătărie cu dimensiuni medii. 

Top Cele Mai Bune Plite Incorporabile 

Top Cele Mai Bune Plite Incorporabile Pe Gaz 

1. NEFF T26CS49S0

Plita incorpolabila Neff T26CS49S0, Gaz

NEFF T26CS49S0 este o plită incorporabilă cu gaz, concepută astfel încât să beneficiezi de o experiență de gătit eficientă și ușoară.

Plita NEFF T26CS49S0 are 4 arzătoare, ceea ce îți permite să gătești mai multe preparate simultan, economisind timp și energie.  

Ai la dispoziție un arzător mare de 3 kW de mare viteză  în partea din dreapta spate, două arzătoare standard de 1,75 kW în partea din stânga spate și în partea din stânga față, plus un arzător mic de 1 kW pentru gătit la foc mic sau economic în partea din dreapta față. Arzătoarele sunt fabricate din fontă, ceea ce le conferă o durabilitate crescută și asigură distribuția uniformă a căldurii. 

De asemenea, această plită are o serie de caracteristici utile care îți permit să îți personalizezi experiența de gătit. Reglarea electronică a flăcării îți permite să ajustezi nivelul de căldură în funcție de nevoile tale, iar aprinderea electronică asigură o pornire rapidă și ușoară. Exceptând, această plită are un sistem de siguranță care oprește alimentarea cu gaz în cazul în care flacăra se stinge accidental. 

Raportat la design, designul plitei NEFF T26CS49S0 este modern și elegant, cu o suprafață de sticlă neagră ușor de curățat. Această plită este ușor de instalat și se potrivește perfect într-o gamă largă de bucătării. Pe lângă cele menționate, trebuie să știți că această plită are dimensiuni compacte, ceea ce o face potrivită și pentru spații mai mici. 

NEFF este o companie renumită pentru performanțele excelente ale produselor sale. Prin urmare, poți fi sigur că această plită îți va oferi mulți ani de prăjire, fierbere și gătit la un preț relativ accesibil. Este o alegere excelentă pentru oricine caută o plită eficientă și de calitate. 

2. Bosch PPQ7A6B20

Bosch PPQ7A6B20

Plita Incorporabila cu gaz Bosch PPQ7A6B20

Plita cu gaz Bosch este un produs excelent pentru gătit, dispunând de 5 arzătoare puternice, cu o putere totală de 11.500 W.

Are un design elegant și modern cu butoane de control poziționate frontal pentru a fi ușor accesibile și pentru a simplifica reglarea temperaturii. Aceasta dispune de tehnologia FlameSelect, oferind posibilitatea de a ajusta cu precizie intensitatea flăcării, astfel încât să poți obține rezultate culinare perfecte. 

Cele cinci arzătoare au dimensiuni și puteri variate, astfel încât să poți găti mai multe feluri de mâncare în același timp. Arzătorul WOK este prevăzut cu un dublu circuit pentru o eficiență sporită. Cele două arzătoare laterale sunt perfecte pentru gătit la temperaturi joase sau pentru încălzirea preparatelor deja gătite, în timp ce cele două arzătoare mari sunt ideale pentru fierbere rapidă sau pentru gătitul la temperaturi ridicate. 

Plita cu gaz Bosch are o serie de funcții utile, cum ar fi termocuplul pentru siguranța gazului, care oprește automat alimentarea cu gaz dacă flacăra se stinge accidental. De asemenea, plita cu gaz Bosch vine cu suporturi de vase din fontă emailată, ușor de curățat și cu o durată mare de viață. 

Această plită cu gaz are o dimensiune de 75 x 52 cm și se potrivește într-o nișă cu dimensiunea de 56-56,2 x 48-49,2 cm, ceea ce o face potrivită pentru majoritatea bucătăriilor. Plita vine cu setul de duze incluse și un cablu de alimentare de 100 cm, fiind compatibilă cu tensiunea de 220-240 V și frecvența de 50-60 Hz.  

3. Beko HIAG64225SX 

Beko HIAG64225SX

Plita incorporabila Beko HIAG64225SX

Beko HIAG64225SX este o plită incorporabilă de gaz cu finisaj elegant din inox și aprindere electrică.

Beko HIAG64225SX este o plită incorporabilă de gaz cu finisaj elegant din inox și aprindere electrică. Cu tehnologia sa High Efficiency Gas Burner, plita Beko HIAG64225SX oferă o eficiență ridicată de ardere, economisind timp și bani pentru cei care folosesc această plită. 

Plita aceasta are 4 arzătoare cu o putere totală de ardere de 7.4 kW, permițându-vă să gătiți o varietate de mâncăruri în același timp. Rotițele de intensitate a flăcării sunt amplasate frontal pentru a oferi o operare mai ușoară și mai precisă. 

Beko HIAG64225SX este ușor de curățat, datorită finisajului din inox, iar designul său elegant îi permite să se integreze perfect în orice bucătărie modernă.  

Mai mult, plita vine cu siguranță termică și sistem de siguranță pentru a preveni accidentele și pentru a vă oferi un nivel de siguranță ridicat în timpul utilizării. 

4. Electrolux KGG6407K

Electrolux KGG6407K

Plita incorporabila Electrolux KGG6407K

Modelul de plită incorporabilă cu gaz, cu 4 arzătoare și aprindere electrică, de la KGG6407K de la Electrolux oferă performanțe excelente și un design elegant.

Deși Electrolux este cunoscut drept un brand care are rezultate foarte bune la capitolul plite incorporabile cu inducție, brand-ul se bucură de un real succes și în materie de plite pe gaz, o astfel de dovadă fiind Electrolux KGG6407K. 

Modelul de plită incorporabilă cu gaz, cu 4 arzătoare și aprindere electrică, de la KGG6407K de la Electrolux oferă performanțe excelente și un design elegant. Arzătorul plitei este conceput pentru a permite flăcării să ajungă rapid la baza vaselor, ceea ce face ca flacăra să fie mai puternică și mai rapidă și să ofere o economie energetică de până la 20%. 

Pentru stabilitate sporită, plita este prevăzută cu suporturi din fontă durabile, cu aspect stilat, care oferă o susținere stabilă și sigură pentru mai multe tipuri de vase grele.  

Flacăra cu reglaj fin poate fi ajustată cu ușurință, permițându-vă să controlați intensitatea căldurii pentru a vă asigura că gătiți la nivelul adecvat. 

Cu suprafața construită din sticlă, plita se poate curăța ușor și rapid. 

5. Arctic ARSGN64125S

Arctic-ARSGN64125S

Plita incorporabila Arctic ARSGN64125S

Arctic ARSGN64125S este o plită incorporabilă pe gaz cu 4 arzătoare, cu un design modern și elegant, care se integrează perfect în bucătăria ta.

Arctic ARSGN64125S este soluția cea mai bună pentru persoanele care-și doresc o plită incorporabilă pe gaz la un preț mic. 

 Grătarul din fontă oferă stabilitate și siguranță în timpul gătitului, iar suprafață din sticlă securizată este ușor de întreținut și nu reține murdăria.  

Cu o dimensiune de 4.6 x 59 x 52.5 cm și o greutate de 9.9 kg, plita Arctic ARSGN64125S are un sistem de aprindere electrică, eliminând necesitatea de a utiliza chibrituri. Ba mai mult, plita dispune de un sistem de siguranță Safety Plus , care oprește alimentarea cu gaz în cazul stingerii accidentale a flăcării.  

Arzătoarele cu eficiență ridicată reduc timpul petrecut în bucătărie și consumul de gaz, oferindu-ți mai mult timp pentru a te bucură de anumite momente petrecute alături de cei dragi.  

Aceasta este o variantă de buget, care cu siguranță vă va satisface nevoile, mai ales dacă este să ne referim la raportul calitate-preț. 

Top Cele Mai Bune Plite Incorporabile Electrice 

1. AEG HK634021XB

AEG HK634021XB

Plita incorporabila AEG HK634021XB

AEG HK634021XB este o plită vitroceramică incorporabilă cu 4 zone de gătit și control touch, care îți permite să utilizezi timpul și energia electrică în mod optim.

AEG HK634021XB este o plită vitroceramică incorporabilă cu 4 zone de gătit și control touch, care îți permite să utilizezi timpul și energia electrică în mod optim.  

Cu funcția Automax, plita se încălzește extrem de rapid, astfel încât poți începe să gătești aproape imediat și să economisești timp.

De asemenea, cronometrul reglabil poate fi setat până la 99 de minute și te poate informa cu privire la durata de preparare rămasă, astfel încât să poți avea control absolut asupra procesului de gătit.  

Dispozitivul de siguranță pentru copii asigură că plita nu poate fi pornită accidental sau intenționat, garantând siguranța familiei.

Funcția Stop&Go vă oferă mai mult control pe durata procesului de preparare, permițându-ți să păstrezi alimentele calde până când ești gata să continui.  

Această plită de la AEG este o alegere excelentă pentru orice bucătărie. 

2. Beko HIC64401 

Plita incorporabila Beko HIC64401

Plita incorporabila Beko HIC64401

Beko HIC64401 este o plită vitroceramică de înaltă calitate cu un panou de control touch, ce permite reglarea temperaturii ușor și precis.

Cu o lățime de 60 cm și 4 zone de gătit, Beko HIC64401 este o plită vitroceramică de înaltă calitate cu un panou de control touch, ce permite reglarea temperaturii ușor și precis. Funcția de Booster îți permite să ajungi rapid la temperatura maximă, economisind timp prețios în bucătărie. De asemenea, plita are un timer integrat, care poate fi setat pentru a opri automat zona de gătit după o anumită perioadă de timp.  

Sistemul de siguranță include o funcție de oprire automată în caz de supraîncălzire sau în cazul în care o zonă de gătit este lăsată nesupravegheată prea mult timp. Mai mult, plita are un aspect elegant, fiind neagră, care se va potrivi cu orice design de bucătărie existent. 

3. Electrolux EHF6240XXK 

Electrolux EHF6240XXK

Plita incorporabila Electrolux EHF6240XXK, Electrica

Electrolux EHF6240XXK este o plită vitroceramică independentă cu patru zone de gătit, concepută pentru a oferi acces rapid și precis la comenzile sale compacte prin intermediul controlului tactil.

Plita Electrică Electrolux EHF6240XXK, electrică, oferă o experiență de gătit fără probleme, fără a vă incomoda în timpul procesului de gătit. Comenzile tactile compacte ale plitei oferă mai mult spațiu pentru a vă manifesta creativitatea în bucătărie, lucru de ce care au nevoie cei mai buni bucătari. 

Plita vine cu un panou de control montat pe suprafața plitei, oferindu-vă acces direct la toate comenzile sale. Indicatoarele de căldură reziduală inteligente vă ajută să știți întotdeauna care zonă este încă fierbinte.  

De asemenea, aceasta plită are un dispozitiv de siguranță pentru copii, care previne activarea accidentală a zonelor de gătit de către aceștia. Suprafața vitroceramică este ușor de curățat, astfel încât puteți curăța suprafața cu o simplă ștergere. Desigur, să nu uităm de preț, care este unul accesibil. 

4. Hansa BHCI66706 

Hansa BHCI66706

Plita incorporabila Hansa BHCI66706, Electrica

Hansa BHCI66706 este o plită electrică vitroceramică inovatoare, produsă fără utilizarea arsenicului sau metalelor grele, astfel fiind nedăunătoare pentru mediul înconjurător.

Hansa BHCI66706 este prevăzută cu funcția de temporizare pentru fiecare zonă de gătit, cu opțiunea de blocare a accesului copiilor, cu funcția de fierbere automată care reduce temperatura zonei de încălzire după un timp specific și cu indicatorul de căldură reziduală care avertizează utilizatorii atunci când plita este încă fierbinte.  

De asemenea, plita are zone extinse cu suprafețe duble sau triple pentru o preparare perfectă indiferent de dimensiunea vasului de gătit. 

5. Samsung C21RJAN

Samsung C21RJAN

Plita incorporabila Electrica Samsung C21RJAN

Plita Electrică Samsung C21RJAN are un mod de alimentare electric, fiind dotată cu un cablu de alimentare de aproximativ 2m și dispune de două 2 zone de gătit vitroceramice, unul cu o putere de 1,8 kW și unul cu o putere de 1,2 kW.

Deși prețul este unui relativ redus, persoanele care au testat această plită electrică sunt extrem de mulțumite de performanțele sale și o recomandă. Samsung C21RJAN are un mod de alimentare electric, fiind dotată cu un cablu de alimentare de aproximativ 2m și dispune de două 2 zone de gătit vitroceramice, unul cu o putere de 1,8 kW și unul cu o putere de 1,2 kW. 

Capacitatea acestei plite electrice este suficientă pentru familiile mai mici sau pentru cei care nu gătesc des, fiind ideală și pentru spațiile mai mici. Materialele folosite la realizarea acesteia sunt de cea mai bună calitate, vitroceramica facilitând procesul de curățare după utilizare. 

Top Cele Mai Bune Plite Incorporabile Cu Inducție 

Deși plitele cu inducție sunt o subramură a plitelor electrice ca referință generală (deși sunt și plite pe gaz ce dispun de inducție), din dorința de a prezenta cele mai bune modele pentru toate buzunarele și preferințele, am introdus în acest articol un capitol distinct, doar legat de cele mai bune plite incorporabile cu inducție. 

1. Electrolux EIV63440BW

Electrolux EIV63440BW

Plita incorporabila Electrolux EIV63440BW, Inductie

Electrolux EIV63440BW este parte din gama Slim-Fit, fiind cea mai subțire plită cu inducție disponibilă pe piața din România.

Electrolux EIV63440BW este parte din gama Slim-Fit, fiind cea mai subțire plită cu inducție disponibilă pe piața din România. Mai mult, plita Slim-Fit este ușoară de montat, putând fi instalată pe blaturi subțiri. 

Cu Zone Infinite, zonele de încălzire se vor adapta automat la mărimea și forma vaselor, astfel veți putea folosi orice tip de cratiță. Funcția Bridge permite să conectezi două segmente de gătit într-unul singur, cu aceeași temperatura și același timp de operare, astfel încât poți găti în vase mari sau alungite fără probleme.  

Plita Electrolux EIV63440BW vine și cu OptiFix, un sistem de instalare simplificat. 

Controlul temperaturii este la îndemână datorită funcției DirectAccess, care permite să setezi puterea termică dorită într-un mod rapid și intuitiv. De asemenea, funcția ActiveTouch detectează automat vasele de gătit și evidențiază setările necesare pentru fiecare poziție. 

Puteți seta puterea plitei între 1500W și 7200W și selecta sursa de alimentare în 1 sau 2 faze. Este o plită cu foarte multe funcții, una care se curăță ușor, estetică și cu siguranță una dintre cele mai bune de pe piața, fiind și foarte multe review-uri pozitive cu privire la aceasta. 

2. Electrolux EHH6240ISK 

Plita incorporabila Electrolux EHH6240ISK

Plita incorporabila Electrolux EHH6240ISK, Inductie

Plita incorporabilă Electrolux EHH6240ISK este o alegere excelentă pentru orice bucătărie modernă.

Această plită cu inducție are o lățime de 60 cm, fiind perfectă pentru gătitul mai multor feluri de mâncare în același timp și pentru familii numeroase. Dimensiunile sale compacte (6 x 59 x 52 cm) o fac potrivită pentru orice bucătărie, iar dimensiunile nișei (6 x 56 x 49 cm) sunt suficient de generoase pentru a se potrivi în majoritatea spațiilor de bucătărie.  

Plita este prevăzută cu 4 arzătoare, cu putere variabilă. Arzătorul mare este perfect pentru prepararea supelor, în timp ce arzătoarele mici, în număr de două, sunt ideale pentru gătitul la foc mic. Arzătorul normal are o putere de 1.8 kW, fiind suficient de puternic pentru majoritatea preparatelor.  

O caracteristică importantă a acestei plite este afișajul electronic, care este ușor de folosit datorită tastelor touch. Această plită dispune de 10 trepte de putere, astfel încât puteți ajusta puterea în funcție de fiecare fel de mâncare pe care îl gătiți. Plita este, de asemenea, prevăzută cu un semnal sonor care va avertizează atunci când mâncarea este gata sau atunci când plita trebuie curățată. Funcția de blocare pentru curățare asigura siguranță în timpul curățării, iar sistemul de protecție pentru copii protejează copiii de accidente.  

Ba mai mult, Electrolux EHH6240ISK este o plită eficientă din punct de vedere energetic. Datorită tehnologiei inductive, această plită pregătește mâncarea uniform, reducând astfel timpul și energia necesară pentru gătirea mâncării.  

Este garantat o variantă bună de plită incorporată cu inducție, la un preț relativ bun dacă este să ne raportăm la alte plite cu inducție de pe piață. 

3. Electrolux EGD6576NOK

Electrolux EGD6576NOK

Plita incorporabila Electrolux EGD6576NOK, Mixta

lectrolux EGD6576NOK este o plită incorporabilă mixtă, cu 2 arzătoare și 2 zone de inducție, ce oferă o experiență culinară deosebită și flexibilitate în bucătărie.

Cu o lățime de 60 cm, plita EGD6576NOK se integrează perfect în orice bucătărie, aducând un plus de eleganță și funcționalitate. Cadrul din oțel inoxidabil și suprafața din sticlă ceramică neagră creează un design atractiv și ușor de curățat. 

Cele două arzătoare clasice oferă o putere totală de 5.8 kW (cumulând puterea fiecărui arzător) și dispun de aprindere electrică pentru a asigura o utilizare confortabilă și sigură. Mai mult, arzătoarele sunt prevăzute cu supape de siguranță ce opresc gazul în cazul în care flacăra se stinge accidental. 

Cele două zone de inducție de pe plita Electrolux EGD6576NOK sunt prevăzute cu patru niveluri de putere, cu o putere totală de 4.6 kW (cumulând puterea fiecărei zone), oferind o încălzire rapidă și eficientă a vaselor de gătit. De asemenea, plita este dotată cu funcții avansate precum detectarea automată a vaselor, sistem de protecție la supraîncălzire și blocare de siguranță pentru copii. 

4. Beko HII64200MT 

Beko HII64200MT

Plita incorporabila Beko HII64200MT, Inductie

Plita incorporabilă Beko HII64200MT este perfectă pentru cei care au un stil de viață echilibrat și pun accent pe mâncarea sănătoasă și timpul petrecut în familie, fiind o plită incorporată cu inducție care are foarte multe funcții.

Această plită este dotată cu Direct Acces, o funcție care îți permite să reglezi intensitatea fiecărei zone de gătit separat, prin intermediul unui punct de control pentru fiecare zonă. Cu ajutorul funcției Booster, poți atinge punctul maxim de fierbere pe o anumită zonă de gătit, în timp ce pe alta poți găti la o intensitate cu totul diferită preparatul preferat. 

Funcția Timer te scapă de grija supravegherii plitei în timpul gătirii, permițându-ți să setezi timpul necesar pentru prepararea alimentelor, după care zona de gătire se va opri automat.  

Opțiunea Wipe Guard îți permite să cureți plita în timpul funcționării, prin blocarea temporară a panoului de control, iar Stop & Go permite dezactivarea tuturor zonelor de gătit active ale plitei cu inducție si repornirea lor ulterioară, cu aceleași setări ca în momentul opririi. 

De asemenea, curățarea acestei este foarte ușoară, iar prețul acestei plite este în prezent destul de accesibil. 

5. AEG IAE64843FB 

AEG IAE64843FB

Plita incorporabila AEG IAE64843FB, Inductie

Plita incorporabilă AEG IAE64843FB reprezintă o plită de gătit modernă și eficientă, ce utilizează tehnologia de inducție SenseFry, pentru a obține cele mai bune rezultate în ceea ce privește gustul și textura alimentelor gătite.

Plita incorporabilă AEG IAE64843FB reprezintă o plită de gătit modernă și eficientă, ce utilizează tehnologia de inducție SenseFry, pentru a obține cele mai bune rezultate în ceea ce privește gustul și textura alimentelor gătite.  

Cu ajutorul unui singur ecran tactil complet color, ai acces la controlul deplin asupra plitei și poți monitoriza în timp real fiecare zonă, putând regla setările corespunzător. 

Plita IAE64843FB permite combinarea zonelor pentru a găti mai mult și pentru a face față vaselor de gătit mari. Funcția “Punte” leagă și controlează două zone, asigurând că acestea funcționează cu aceleași setări și temperaturi. Mai mult, cu funcția MaxiSense, zonele de gătit se adaptează automat la dimensiunea și poziția vaselor, asigurând rezultate uniforme indiferent de locul în care se află acestea. 

Fiecare zonă de gătit este cronometrată individual, ceea ce permite utilizatorului să aibă controlul deplin asupra procesului de gătire.  

Este o alegere excelentă pentru orice bucătărie modernă, oferind un control intuitiv și flexibilitate, iar designul său elegant se potrivește perfect cu orice stil de decor. 

Această plită nu se află pe o poziție superioară din cauza prețului, care este destul de mare. Cu toate că prețul acesteia este destul de mare, n-am putut să n-o includem în acest top, deoarece este una dintre cele mai bune de pe piață la momentul actual. 

Concluzie 

Așadar, oricare dintre aceste plite incorporabile sunt o alegere perfectă pentru cineva care dorește să își upgradeze bucătăria și să își îmbunătățească calitatea preparatelor culinare. 

 Fie că îți dorești o plită pe gaz, ori una vitroceramică sau cu inducție, ai toate informațiile necesare pentru a face o alegere potrivită.  

Bucură-te de arta gătitului și adaugă o notă de stil și eleganță bucătăriei tale cu ajutorul unei plite incorporabile de calitate. 

Search