La ofertă

Ghidul Complet pentru Clasele de Energie în Electrocasnice

Clasele de energie în ceea ce privește electrocasnicele, inclusiv clasele energetice, sunt etichete standardizate care oferă informații consumatorilor cu privire la eficiența energetică a unui aparat. Aceste clase ajută la compararea și selectarea dispozitivelor în funcție de consumul lor de energie. Iată câteva aspecte cheie:

  1. Clasele de Eficiență Energetică: Etichetele de eficiență energetică sunt numerotate de obicei de la A la G, unde A reprezintă eficiență înaltă, iar G eficiență scăzută. De-a lungul anilor, pentru a reflecta progresele tehnologice, s-au adăugat și subclase, cum ar fi A+, A++, A+++, pentru a diferenția nivelurile superioare de eficiență în clasa A.
  2. Consumul Anual de Energie: Etichetele includ, de obicei, informații despre consumul anual de energie al aparatului, exprimat în kilowatt-oră (kWh). Aceasta oferă o perspectivă asupra costurilor de funcționare pe termen lung.
  3. Alte Informații: Unele etichete pot furniza detalii suplimentare despre consumul specific de energie în diverse moduri de funcționare sau alte caracteristici legate de eficiența energetică.

Prin înțelegerea și compararea acestor etichete, consumatorii pot lua decizii informate în privința achiziționării de electrocasnice, având în vedere nu doar prețul inițial, ci și costurile pe termen lung asociate cu consumul de energie.

Valorile din tabelul de mai jos sunt exprimate în W/W, însă unii producători folosesc pentru EER unitățile de măsură Btu/h W. Pentru a face conversia în W/W, trebuie să împărțiți la 3.412.

Ex: EER= 11.00 Btu/hW => EER= 3.22 W/W => aparatul este clasa A de energie.

tabel clase energetice

Search